واشر ها اتصالات صنعتی پر کاربردی هستند که در شکل های مختلفی ساخته می شوند. واشر در اتصالات پیچ و مهره ای کاربرد متنوعی دارد. واشر ها معمولا بصورت حلقه ای تخت و گاهی لب پر و بسته به نوع اتصال گاهی بصورت مربعی تولید میشوند. قطر داخلی، قطر خارجی و ضخامت واشر ها بسته به نوع  پیچ و مهره ای که در اتصال بکار می رود متفاوت بوده و طبق استاندارد های مختلف و از جنس های مختلف نیز تولید می شوند به عنوان مثال در اتصالات پیچ گل درشت استاندارد DIN6914مهره استاندارد DIN6915 و واشر استاندارد DIN9616 مورد استفاده قرار می گیرد. لازم به ذکر است در اتصال پیچ و مهره های گالوانیزه و یا آبکاری شده واشر نیز باید طبق استاندارد همان نوع آبکاری را نیز داشته باشد. اهداف مختلفی برای استفاده از واشر ها وجود دارد که دو هدف اصلی تر و مهمتر به نظر می رسند.

مزایای استفاده از واشر

پخش یکنواخت فشار حاصل از اتصال مهره بر روی سطح متصل شونده به منظور جلوگیری از آسیب زدن به سطوح و علاوه بر این شکل شش گوش پیچ یا مهره باعث می شود در حین اتصال و وارد کردن گشتاور اتصال یک حلقه خوردگی بر روی سطح کار پدید آید که وجود واشر برای جلوگیری از خوردگی و ایجاد این حلقه بسیار تاثیر گذار است.

اطمینان از قرار گرفتن مهره بر روی یک سطح مسطح و جلوگیری از جهت گیری مهرهروی سطوح گرد و لبه دار که به سمت باز شدن اتصال میل خواهد کرد.

واشر های فنری جهت افزایش گشتاور اولیه و تنش اتصال و همچنین جلوگیری از بازشدن اتصال در اثر لرزش و بارگذاری دینامیکی

انواع واشر

واشر ها چه از نظر کاربری و چه از نظر ابعاد و استاندارد تولید انواع مختلفی دارند. انتخاب نوع واشر بسته به نوع اتصال، موقعیت فیزیکی اتصال، تنش مطلوب و نوع بار وارد بر اتصال اهم از بار استاتیکی و دینامیکی میتواند متفاوت باشد. بطور کلی انواع واشر ها عبارتند از: واشر استاندارد، واشر های سخت، واشر های بشقابی گرد، واشرهای چهارگوش، واشرهای اریب، واشر فنری، واشر های بار محور و واشر لب پر.