تفاوت و مقایسه پیچ و مهره آهن و خشکه انتخاب بین پیچ و مهره آهن و خشکه در اصطلاح عامیانه پیچ و مهره ها، یکی از سوالات متداول در انتخاب جنس پیچ و مهره ها می باشد. اصطلاح پیچ های آهنی  به کلاس ۴.۸ و ۵.۶ پیچ و مهره های کم کربن گفته می شود که امروزه در بازار کلاس ۵.۶ آن کاربرد بسیار گسترده تری دارد. اصطلاح پیچ خشکه معمولا به کلاس ۸.۸ از پیچ ها با کربن متوسط و همراه با عملیات حرارتی اطلاق می شود.

کلاس ها و گرید های مختلف پیچ و مهره از قبیل ۴.۸، ۵.۶، ۸.۸ که در اینجا مورد مقایسه قرار میگیرند و کلاس های بالاتر آن ها از قبیل و با درج این اعداد بر روی گل پیچ مشخص شده اند. این اعداد که با دات یا نقطه جدا شده اند دو بخش دارند که عدد اول از چپ ضربدر ۱۰ میزان بار بر حسب کیلوگرم که هر میلیمتر مربع از سطح مقطع پیچ می تواند تحمل کند را نشان می دهد تا زمانیکه به تنش تنسایل خود برسد. این عدد ضربدر صد را با مگا پاسکال نیز معرفی می کنند. یعنی تنسایل کششی پیچ و مهره کلاس ۵.۶ برابر ۵۰۰ MPA می باشد و تنسایل مقاومتی پیچ و مهره کلاس ۸.۸ و یا خشکه ۸۰۰ MPA است.

عدد دوم درج شده بر روی پیچ ها ضربدر صد بیان گر درصدی از تنسایل مقاومتی است که پیچ بدون تغییر شکل و کشیدگی می تواند تحمل کند. یعنی پیچ های آهنی کلاس ۵.۶ تا ۶۰ درصد از تنسایل مقاومتی خود یعنی ۳۰۰ MPA تنش را بدون تغییر شکل و پیچ های خشکه کلاس ۸.۸ تا ۸۰ درصد از تنسایل مقاومت خود یعنی ۶۴۰ MPA را بدون تغییر شکل تحمل می کنند.

در زیر لینک مقاومت وزنی و تنشی مربوط به هر دو کلاس برای قطر های مختلف پیچ های شش گوش بطور کامل در جداولی توسط گروه مهندسین پیچ و مهره رسابولت آورده شده است.

تنسایل و مقاومت وزنی قطر های مختلف پیچ آهنی ۵.۶

تنسایل و مقاومت وزنی قطر های مختلف پیچ خشکه ۸.۸

کاربرد پیچ و مهره آهن و خشکه

پیچ های آهنی بدلیل درصد کربن کمتر نسبت به پیچ های خشکه نرمتر بود و انعطاف یا چکش خواری بیشتری دارند. پیچ های آهنی معمولا به منظور اتصال های کم فشار و در نقاطی که تحت تنش کششی و برشی زیادی قرار ندارند بیشتر استفاده شده و از پیچ های خشکه کلاس ۸.۸ معمولا در ماشین سازی ها ، انواع شیر آلات مکانیکی و صنعتی استفاده می شود.

در اینجا تنسایل کششی ، بار گواه و خواص مکانیکی کلیه گرید های پیچ و مهره را ببینید

شایان ذکر است که پیچ های آهن و خشکه هر دو در برابر عوامل خوردنده محیطی مثل محیط های مرطوب ، کلریدی ، اسیدی و آمونیاکی به شدت آسیب پذیر هستند و از این رو معمولا همراه با آبکاری گالوانیزه و یا آبکاری داکرومات مورد استفاده قرار می گیرند.  پیچ و مهره